Arduino’nun Avantajları
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Arduino’nun Avantajları
Arduino’nun bu kadar yaygınlaşması, şüphesiz insanların bu noktalarda yaşadığı sıkıntılara yönelik sunduğu akıllıca çözümlerdir.
Arduino’nun başlıca avantajları;
- Üzerinde Atmel marka mikrodenetleyici vardır ve gerekli bağlantıları(Osilatör, +5V besleme, Reset butonu gibi) yapılmış halde kullanıma hazırdır.
- USB ile bilgisayara doğrudan bağlantısı yapılabilir.
- Kitlere kolay şekilde adapte edilebilen, eklenti(shield) adı verilen devreler piyasada yaygın olarak bulunmaktadır.
- Çevresel modüllerle(Shield) birlikte devre kurmayı daha basit hale getirmektedir.
- Mikrodenetleyiciler için gerekli olan programlayıcıya ihtiyaç duymamaktadır.
- Programlaması diğer geliştirme kitlerine nazaran daha anlaşılır ve kolaydır.
- Geniş kütüphane desteği ile çok karmaşık projeleri bile mümkün olduğunca sadeleştirmiştir.
- Maliyeti benzer sistemlere göre daha uygundur.
- Piyasada kolay bulunabilir bir üründür.
Arduino aynı zamanda açık kaynak kodludur. Yani devre şemasından program ara yüzüne kadar istediğiniz projede (ticari olarakta) kullanıp yeni ürünler geliştirebilirsiniz. Hatta kendinize ait bir Arduino üretebilirsiniz. Arduino, elektronik ve programlama konularında iyi derecede bilgi birikimi olmadan ilgili ve meraklı olan birçok kişinin kolaylıkla kullanabileceği bir yapıya sahiptir. Basit örneklerden başlayarak bazı temel kavramlar iyi anlaşılırsa kapsamlı projelerin de yapabileceği bir platformdur. Ancak unutulmamalıdır ki, saniyede birkaç milyon işlem kapasitesine sahip bir mikrodenetleyici ile çevre üniteler kontrol edilmekte ve dış dünya ile etkileşim sağlanmaktadır. Dolayısıyla devrenin bağlantıları yapılırken dikkatli olunmadığı takdirde bazı zararlar kaçınılmaz olabilir. Aynı şekilde yazdığımız programdan kaynaklanan hatalarda muhtemeldir. Düşünüldüğün de oldukça karmaşık ve zor bir iş olsa da, Arduino bu noktada ihtiyacımız olan tüm aşamaları mümkün olduğunca basite indirgemiştir. Ayrıca hazırladığı kütüphaneler ve shield olarak adlandırdığı eklenti devreler ile doğabilecek problemleri minimize etmiştir.