ARDUINO

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Arduino, İtalyan tasarımcıların mikroişlemciler ile çeşitli alanlarda çalışma yapanlara veya çalışma yapmak isteyenlere armağanıdır. Akıllı ev projelerinden medikal alanda geliştirilen ürünlere, robotik teknolojilerden güvenlik sistemlerine hatta Android yazılımları ile akıllı telefonlarla kontrol edilen sistemlere kadar kolaylıkla proje geliştirebileceğimiz fiziksel programlama geliştirme platformudur ARDUINO.. aşağıda en çok kullanılan ve piyasada bulunabilen Arduino Uno modeli görülmektedir.

ArduinoUnoR3

Arduino, elektronik bir karttan oluşmaktadır. ve tasarımlarımızda kullanabileceğimiz shield adı verilen eklenti devrelerde mevcuttur. Shieldler Arduino kitlere kolayca adapte edilebilmektedir. mikrodenetleyiciler ile yapılan tasarımlarda kullandığımız çevresel ünitelerin devre bağlantıları, datasheedleri vs hepsi belli ölçülerde elektronik bilgisi gerektirmektedir. bunların karmaşasından bizleri bir nebzede olsa kurtarmaktadır. devre bağlantıları noktasında internette ya da kitaplarda ciddi anlamda döküman bulunmaktadır. bu sebeple çok sıkıntı yaşanmayacaktır.

Arduino, programlama noktasında da ciddi kolaylıklar getirmiştir. C dilinden benzeyen bir programlama diline sahiptir. Arduino IDE adı verilen arayüz programı sayesinde program kodları yazılarak doğrudan bilgisayarın USB portuna bağlanarak kullanılabilen Arduino kite gönderilebilir. gönderilen kodlar direkt olarak çalışmaya başlayabilir.

Sonuç olarak bütün işlem basamakları bunlardan ibaret olan bir platform olarak tanımlayabiliriz.