Elektrikli Otomobiller ve Tesla

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Elektrikli otomobillerin adını son zamanlarda daha sık duymaya başladık. Bu konuda Elon Musk’ın girişimleriyle ortaya çıkan Tesla marka otomobillerin piyasaya girmesi, temiz enerji kaynaklarının kullanılabilirliği ve çevre kirliliğinin ne denli büyük bir problem olduğunu gözler önüne sermesiyle dikkatleri üzerine çekti.

Elon Musk

Bu ilgi doğrudan bir nebze de olsa sektöre olan ihtiyacı da ortaya çıkardı. diğer taraftan da diğer otomobil firmalarının sakin ve derinden yürüttüğü Ar-Ge faaliyetlerine hız vermelerine neden oldu. Ancak Tesla bu noktada; tasarladığı araçlarda standartları çok yüksek tutmuştur. Dolayısıyla diğer otomobil firmalarının araçları ile karşılaştırdığımızda ciddi farklar olduğunu görmekteyiz. Bunun en belirgin yönü, araçların menzil değerleridir. Menzil değerlerini karşılaştırdığımızda hemen hemen diğerlerinden iki kat daha fazla olduğunu görmekteyiz. Ayrıca sürücüsüz olarak kullanılması da Tesla’nın sunduğu önemli özelliklerden biri.

Bir diğer stratejik adım da elektrikli otomobiller için kullanılan ve tüm firmaların ihtiyaçlarına cevap verebilecek pil üretimi yapan bir fabrika kurmalarıdır. Tesla Gigafactory adındaki bu pil üretim merkezi Amerika’nın Nevada’da eyaletinde kurulan fabrikada  lithium-ion piller üretilecektir. Ayrıca daha gelişmiş piller üretebilmek için Panasonic ile de işbirliği yapacaklarını duyurdular.

Tesla, elektrikli otomobil sektörüne şüphesiz çok ciddi bir ivme kazandırmıştır. Sektörün bu denli hızlanması büyük bir yarışı da beraberinde getirmiştir. Tabi ki Tesla otomotiv devleri karşısında ne kadar daha önde kalacak bunu zaman gösterecektir.

 

 

 

www.dudigan.com