Arduino WEB IDE Nedir? Online Programlama

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Arduino’nun yakın zamanda geliştirdiği WEB üzerinden online programlama özelliği ile de Arduino yazılımlarınızı yapabilir, projeler geliştirebilirsiniz. Bulut teknolojilerinin desteklenmesini temel alan bu uygulama ile kuruluma gerek kalmamaktadır. Bu projenin amacı dünyanın değişik yerlerinden projenize erişip kaldığıız yerden devam edebilmek veya projelerinizin daha güvenli bulut teknolojisi ile tutulması. Bunun için bilgisayara bağlı herhangi bir kurulum gerekmemektedir. Yalnızca WEB tarayıcınıza gerekli olan eklentiyi yüklemeniz yeterli. Üyelik açarak bu işleme başlayabilirsiniz. Şimdi resimlerle adım adım yapılması gerekenleri anlatmaya çalışalım.

 

Download Plugin butonuna tıkladığınızda indirme işlemi başlayacaktır.

Alternatif: Arduino WEB IDE eklentisini kurmak için burayı tıklayabilirsiniz.

 

 

Linki tıkladığınızda Desktop IDE ve WEB IDE seçenekleri karşınıza gelecektir. Aşağıdaki resme tıkladığınızda indirme işlemi başlayacak.

Download klasöründen indirilmiş olan programı çift tıklayarak kurulumu başlatabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Kurulum işlemi WEB üzerinden yürütülmektedir. Son olarak sizden Arduino kartı PC’ye bağlamanız gerekmektedir. Next Butonuna tıklayarak WEB IDE Ekranına geçiş yapacaksınız.

Şimdi karşınızda Arduino WEB IDE Sketch editörü…

Eklenti kurulumu tamamlandıktan sonra editörü kullanmaya başlayabilirsiniz. Şimdi kısaca menülerinden bahsedelim. Aşağıda “Examples” (Örnekler) Menüsü görülmektedir. Examples menüsünden çeşitli hazır uygulamalara erişebilir ve kullanabilirsiniz. Bu özellikler zaten Standart eidtör olan Desktop editörde de bulunmaktadır.

Aşağıda “Libraries” (Kütüphaneler) Menüsü görülmektedir. Burada daha önce yüklemiş olduğunuz kütüphaneler görülmektedir. Ayrıca yeni kütüphaneler de ekleyebilirsiniz.

Desktop editörde kullandığımız Serial Monitor özelliği bize WEB IDE’de bu şekilde sunulmaktadır.

Şimdi WEB IDE’yi test etme amacıyla Examples menüsünden 01.Basics ve oradanda Blink uygulamasını tıklayarak hazır yazılmış olan blink uygulamasının programını ekrana alıyoruz.

Daha sonra Upload butonuna tıklayarak programımızı Arduino karta yüklüyoruz.

Yükleme işlemi tamamlandığında aşağıda görüldüğü gibi bir mesaj alacağız. Ve doğrudan kart üzerinde bulunan Ledimiz yanıp sönmeye başlayacaktır.

 

Arduino WEB IDE ana ekranı:

 

 

dudigan

 

 

 

Arduino Modelleri Ve Özellikleri

Arduino İle Proje Aşamaları

Arduino Programlama Aşamaları

Arduino Programlama ve Sketch’lerin Yapısı

Arduino IDE Nedir?

Arduino IDE kullanımı