Arduino IDE Nedir?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Arduino IDE Nedir?

Arduino IDE, arduino kitleri için geliştirdiği; komutların yazılmasına, derleme işleminin yapılmasına ve son olarakta derlenen kodları doğrudan (Bilgisayarın USB portuna bağlı olan) Arduino kite yüklenmesine olanak sağlayan yazılım geliştirme platformudur. Aşağıda Arduino IDE programının ara yüzü görülmektedir.

Arduino IDE programını bilgisayara indirme ve kurma;

  • IDE programı Arduino’nun resmi sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir.
  • https://www.arduino.cc/en/Main/Software internet adresine girerek, Arduino IDE’nin en son sürümü için aşağıdaki sayfa görüntüsünün sağ tarafında bulunan linklerden (Windows, Mac OS veya Linux işletim sistemlerinden hangisini kullanıyorsak) uygun olanı tıklanır.
  • Bir sonraki yükleme sayfasında bağış yapmak isteyip istemediğimiz sorulmaktadır. Burada “JUST DOWNLOAD”(Sadece indir) ve “CONTRIBUTE & DOWNLOAD”(Katkıda bulun ve indir) seçeneklerinden tercih ettiğiniz buton tıklanarak indirme işlemi başlatılır.
Şekil 1
Şekil 1
  • İndirme tamamlandıktan sonra, indirilen dosya çift tıklanarak kurulumu yapılır.Program çalıştırıldığında Arduino kit, USB portuna bağlanarak algılanıp algılanmadığı(Ara yüz ekranında sağ alt köşede bağlı olduğu port adı görülmektedir.) test edilebilir.
Şekil 2
Şekil 2

 

Devamı… Arduino IDE Kullanımı