Kod Blokları İle Arduino-mBlock İle İnteraktif Uygulamalar

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Arduino ile yaptığınız uygulamalarla Panda mBlock programında etkileşim gerçekleştirebilirsiniz. Yani Arduino üzerinde gerçekleşen işlemlerin bildirimlerini bilgisayarınızda mBlock sahnesinde takip edebilir veya ekranda yapacağınız işlemlerle Arduino’ya veri akışı sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda Arduino ile etkileşimli çalışmaların basit bir örneğini inceleyeceğiz.  mBlock ile yazacağımız program ile Arduino üzerinde bulunan LEDi yakacağız ve eşzamanlı olarak da mBlock Panda arayüzü sahnesinde minik pandayı konuşturacağız. Bunun için yapmamız gerekenleri sırasıyla aktarmaya çalışalım.

Öncelikle Arduino Uno’yu bilgisayarımıza bağlıyoruz. Ve mBlock arayüzünden port seçimini yapıyoruz.

Daha sonra Arduino kartımıza küçük bir yazılım yüklememiz gerekecektir. Bu program ile Arduino ile bilgisayarımız interaktif çalışacaktır.

son olarak basit bir Led yakıp söndürme programı yazıyoruz. Arduino ile ilgili olan kod bloklarını robotlar sekmesinden seçiyoruz. Programın başlatılabilmesi için “tıklandığında” bloğunu da olaylar sekmesinden alıyoruz. son olarak da görünüm sekmesinden “merhaba de” bloğunu alarak programımıza yerleştiriyoruz. Programın son halini ve çalışma şeklini aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

 

Start bayrağına tıkladığınızda program çalışmaya başlayacaktır ve Arduino üzerinde bulunan 13. pine bağlı olan Led yanacaktır. 1 saniye yanık kalacak ve 1 saniye sönecektir.

 

M. Yalçın ASLAN

 

 

Bloklarla Arduino-mBlock İle Programlama

Bloklarla Arduino-mBlock Programı Arayüz Tanıtımı

Bloklarla Arduino-mBlock İle Bilgisayara Veri Gönderme

Bloklarla Arduino-mBlock ile LED Yakıp Söndürme

Bloklarla Arduino-mBlock İle Led’lerle Kara Şimşek